Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Μακαρόνια με κιμά

11 σχόλια

Τίποτε το ιδιαίτερο φίλοι μου σήμερα, απλό φαγητό, χωρίς μυστικά και σπέσιαλ υλικά, μια μακαρονάδα που κάθε φορά τη φτιάχνω διαφορετική ανάλογα με τα υλικά που διαθέτω.

κιμάς
κρεμμύδι ψιλλοκομένο και σοταρισμένο
καρότο τριμμένο
μαιντανός φρέσκος
πιπεριά κόκκινη
μανιτάρια
λίγη σάλτσα

Για μακαρόνια σπαγκέτι no 6 μου αρέσει περισσότερο απο το 10,έβαλα απο πάνω και μπόλικο κασεράκι Νάξου χοντροτριμμένο για να το αισθάνομαι και,,,λατρεύω τα μακαρόνια , όπως και να τα κάνω!

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Μελιντζανόπιτα

33 σχόλια
Όπως καταλάβατε..λίγο σπρώξιμο ήθελα και ..νάμαι πάλι! Σκέφτηκα, έτσι κι αλλιώς πάλι μαγειρεύω , αφού αγαπώ αυτό που κάνω και αφού η Αχτιδούλα μου είναι έτοιμη να βγάζει τις φωτογραφίες για βοήθεια και να με βοηθά στις αναρτήσεις...
Για όσα διέγραψα ; δεν πειράζει βρε παιδιά, πάντα είναι όμορφη μια νέα αρχή και θα την κάνουμε μαζί με την Αχτίδα μου, οι δυό μας ,όπως πάντα!

Μελιντζανόπιτα :
Υλικά
2 μεγάλες μελιντζάνες ( έβαλα λευκές)
Τις μελιντζάνες τις μισοέψησα πρώτα στο φούρνο και αφού τις καθάρισα τις έκοψα σε μεγάλους κύβους.
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζ. μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά ( μη τρομάζετε , τις είχα και τις έβαλα)
λίγο μαιντανό
1/2 κιλό ανάμικτο κιμα( μοσχάρι και χοιρινό)
αλάτι πιπέρι λάδι
1 φιλτζάνι ανάμικτα κασέρια
1 αυγό


Τσιγάρισα πρώτα το κιμά με τις πιπεριές και πρόσθεσα τα μανιτάρια, έβαλα και τη ψημένη μελιντζάνα . Τα σοτάρισα καλά όλα τα υλικά προσθέτοντας στο τέλος το αυγό και τα κασέρια.
Έφτιαξα ζύμη σφολιάτας μα το γνωστό τρόπο.
1 κιλό αλεύρι
ελάχιστο αλάτι
1 κανατάκι του ούζου( το έχω για μέτρημα) νερό χλιαρό
λίγο ξύδι
Αυτή τη φορά το έκανα πιο εύκολο ανοίγοντας λιγώτερα φύλλα! (Τεμπέλιασα)
Ζυμώνω και κάνω 8 μπαλάκια , τα ανοίγω σε 8 φύλλα στο μέγεθος πιάτου του φαγητού και τα βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου σκεπασμένα με ζελατίνα. Όταν περάσει το μισάωρο λοιώνω 1 πακέτο φρέσκο βούτυρο και ανοίγω ανα 4 τα φύλλα βάζοντας το φρέσκο βούτυρο ανάμεσα στα φύλλα με ένα πινέλο. Πάλι τα αφήνω να ξεκουραστεί η ζύμη και ανοίγω ουσιαστικά 2 μεγάλα φύλλα.
Απλώνω το ένα και βάζω τη γέμιση που είναι νοστιμώτατη,σκεπάζω με το άλλο φύλλο και το ψήνω στους 200 β για 1 ώρα , να δείτε να ροδίζει.

Νάτην η πίτα μου , τη κόβω σε μεγάλα κομμάτια γιατί μου θυμίζει λίγο μπουγάτσα έτσι που τα φύλλα γίνονται τραγανά.

Ένα κομμάτι στο αλουμινόχαρτο για τη κόρη μου που σαν έγκυος δεν κάνει να περιμένει..

Να πω την αλήθεια ..μου λείψατε και σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τα καλά σας λόγια.