Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Γαρίδες , μύδια, καλαμαράκια και καβούρια πιλάφι

9 σχόλια
Η " Αχτίδα" μου με έπιασε να ...τσιμπάω μια δαγκάνα..μετά απο όσα έκανα νομίζω έχω το δικαίωμα!
Η καινούργια μου πήλινη γάστρα φίλοι μου που την αγόρασα απο τη Βουλγαρία και την βρίσκω υπέροχη μέχρι τώρα. Έχω πολλά σχέδια για αυτή τη γάστρα και μάλιστα σκέπτομαι να πάω να πάρω και τα άλλα 2 μεγέθη.

Είχαμε μια φίλη σπίτι μας και θέλησα να τη περιποιηθώ όσο μπορούσα. Χθες έφτιαξα σ' αυτή τη γάστρα κόκκορα κρασάτο και όπως μου είπαν όλοι έγινε υπέροχος.Θα σας πω το τρόπο που τον έφτιαξα μια άλλη φορά. Προτίμησα να σας δείξω αυτά που έκανα σήμερα, δεν ξέρω να σας λέω συνταγές, εγώ σας λέω απλά πως το έφτιαξα γιατί κάθε φορά το κάνω διαφορετικά.
Αγόρασα :
5 φρέσκα καβούρια
1 κιλό μύδια με κέλυφος
1 σακουλάκι μύδια καθαρισμένα
1/2 κιλό καλαμαράκια
700 γρμ περίπου γαρίδες
ρύζι καρολίνα
τυριά για το σαγανάκι
κρεμμύδι ξερό κομματιασμένο
ντομάτα τριμμένη

Καθάρισα καλά τις γαρίδες και τα κελύφια απο τα μύδια. Έβρασα τα καβούρια , κράτησα το ζουμί , καθάρισα και ψίχα απο τα καβούρια ( τα άλλα τα φάγαμε η Αχτίδα μου κι εγώ όρθιοι με ..ουζάκι) Σοτάρισα καλά το τριμμένο κρεμμύδι , πρόσθεσα τα μύδια με το κέλυφος και τα έκανα δυο γύρους να μπεί μέσα του το κρεμμύδι. Έβαλα και τα κομματιασμένα καλαμαράκια, το ζουμί απο τα καβούρια με ένα κύβο λαχανικών, λάδι , πιπέρι, τη ντομάτα και βέβαια το ρύζι. Έβαλα και μια χούφτα καθαρισμένα μύδια , τις γαρίδες και μερικές δαγκάνες απο τα καβούρια για ..ομορφιά.Τα σκέπασα με το καπάκι και τα έβαλα στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
Το αποτέλεσμα το ..βλέπετε!

Τηγάνισα και 1 κιλό κουτσομούρες που .. καθάρισα μόνος μου ( μη σας πει οτι το έκανε εκείνη) και που δεν έφαγαν όλες και με πέιραξε.

Ένα σαγανάκι με μύδια και γαρίδες με διάφορα τυριά και μπόλικο ζουμάκι για ..βουτίτσες! Δεν έμεινε ούτε μια!

Πάντως η " Αχτίδα " μου ανέλαβε το γλυκό, έκανε ένα τσιζ κέικ με κεράσια απο αυτά που της έκανα κονσέρβα την Άνοιξη και έγινε όπως πάντα υπέροχο, στα γλυκά δεν πιάνεται .
Την άλλη φορά θα σας δείξω το κόκκορα που έκανα σε αυτή τη γάστρα και περιμένετε πολλά πειράματα σ' αυτήν απο μένα.Πάντως θα πάρω και μια μεγαλύτερη για αρνί!

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Μαγιονέζα

18 σχόλια
Είπα να σας δείξω πως φτιάχνω τη μαγιονέζα αν και είμαι σίγουρη οτι το ξέρετε όλοι.Εγώ κάνω συχνά γιατί η κόρη μου τη βάζει στα σάντουΐτς των εγγονιών μου και ο άνδρας μου τη μεταχειρίζεται πολύ συχνά στις σαλάτες του.Όσο για μένα ... την αγαπώ μα την αποφεύγω γιατί έχει πολλές θερμίδες μα η αλήθεια είναι οτι μου αρέσει με μαρουλάκι, κύβους απο στήθος κοτόπουλου και κασεράκια !

Υλικά:
4 κρόκους αυγών όσο μπορείτε πιο φρέσκα και ζεστά
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα για ..μαγιά
2 κανατάκια του ούζου με λάδι ηλιέλαιο
1/2 λεμόνι το χυμό ( εγώ μου αρέσει λίγο ξυνή και βάζω ένα)
αλάτι

Όπως βλέπετε έβαλα τους κρόκους ( εδώ φαίνονται 3 μα έβαλα 4 ), την κουταλιά τη μουστάρδα και ταχτυπώ στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Έχω ένα καντάκι του ούζου και βάζω 2 τέτοια με ηλιέλαιο, μη βάλετε λάδι κανονικό γιατί μυρίζει και γίνεται πιο βαριά. Ο άνδρας μου τη κάνει και χωρίς μίξερ μα τότε θέλει προσοχή καθώς βάζεις το λάδι, λίγο λίγο , σταγόνα σταγόνα. Μα όταν έχεις το δικό μου μίξερ ( καμάρι εγώ) το βάζω σχεδόν αμέσως και το αφήνω να το χτυπά για 10- 15 λεπτά.

Όταν βλέπω οτι στέκεται τόσο που ξεκολά απο το τοίχωμα του κάδου τότε προσθέτω το λεμόνι, το χτυπώ λίγο ακόμα , δοκιμάζω για το αλάτι και ...έτοιμη!

Κοιτάξτε τι στέρεα που είναι και χωρίς συντηρητικά σαν τις έτοιμες.

Την βάζω σε βαζάκια , κρατώ το ένα και τα άλλα ...ξέρετε που πάνε!

Με τη μαγινέζα κάνω πολλές παραλλαγές, λοιώνω πατσάρια και σκόρδο και ανακατεύω, βάζω ροκφόρ και κάνω μια μαγιονέζα πικάντικα αλμυρή για το ψωμί και ένα σωρό άλλες .Κάνω και μουστάρδα υπέροχη με μαγιονέζα. Δοκιμάστε να κάνετε για το σπίτι, είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη!

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Περιστέρια στιφάδο

10 σχόλια

Θα αναρωτηθείτε που τα βρήκα και τα μαγείρεψα.. μας τα έφερε μια γειτόνισα , φίλη της Αχτίδας μου και μου είπε: -Δημήτρη θα μας τα μαγειρέψεις να τα φάμε;
Χαλώ εγώ χατήρι σε κανέναν;
Αυτές τις μέρες έχουμε το άγχος της κόρης μας και είμαι συνέχεια στους δρόμους ανάμεσα στα δύο σπίτια να βοηθήσω όσο μπορώ για να ξεκουράσω και τη γυναίκα μου που έχει αρκετά στο κεφάλι της.
Το απόγευμα όμως αφού γυρίσαμε μου λέει το κορίτσι μου:
- Πάμε σπίτι να μαγειρέψουμε;
Το κάναμε λοιπόν , οι δυό μας στη κουζίνα..υπέροχη εμπειρία , είναι κάτι που μας αρέσει πολύ, ο καθένας κάνει κάτι.
Εγώ ετοίμαζα τα περιστέρια κι εκείνη που με ... ζήλεψε έκανε μια πίτα για το βράδυ που θα την αφήσω να σας την γράψει εκείνη κάποια φορά γιατί τώρα της παίρνω τη σειρά. Πάντως τέτοια πίτα δεν έχω ξαναφάει έτσι φιαγμένη, την πείραζα λίγο που την έφιαχνε μα την έφαγα στη κυριολεξία τη μισή τόσο νόστιμη έγινε.

Τώρα όμως θα σας πω για τα περιστέρια μου που πρώτη φορά τρώω.
Υλικά:
3 περιστέρια
1 κιλό κρεμμύδια κοκάρι κατεψυγμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά πελτέ
1 φλιτζ. κρασί ροζέ
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ ζάχαρη
πιπέρο άσπαστο
1 φύλλο δάφνης
λίγο μπαχάρι 2 κόκους

Τα σωτάρισα ελαφρά ολόκληρα και μετά τα έκοψα με το ειδικό ψαλίδι στη μέση.

Έβαλα τα κομμένα κομμάτια με το ξερό κρεμμύδι κομένο χοντρές ροδέλες στο πλακερώ και αφού συνέχισα το σοτάρισμα το έσβυσα με το κρασί. Πρόσθεσα τα κοκκάρια και τα μπαχαρικά και τέλος έβαλα ένα ποτήρι νερό με λίγο ζωμό λαχανικών και το πελτέ διαλυμένο μέσα και το άφησα σε χαμηλή φωτιά για πολύ ώρα να χωνέψει το κοκκάρι μέχρι που έμεινε με το ζουμάκι του γιατί εμένα ...έτσι μου αρέσει , με ζουμάκι να βουτάω το ψωμάκι μου!
Έκανα και φασόλια πλακί γίγαντες στο πήλινο για την Αχτίδα μου γιατί σίγουρα δεν θα φάει στιφάδο, έβαλα μεταξύ μας και μια καυτερή πιπεριά , θα φωνάζει μα της αρέσει μετά και μου λέει : - τι όμορφο το έκανες αγόρι μου ( με σφάζει όταν με λέει έτσι) .
Αύριο λοιπόν θα έρθει η φίλη μας Ελένη για να φάει το μερίδιο της απο το φαγητό και ελπίζω να της αρέσει.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Κυκνάκια

23 σχόλια
Τα έκανα για τα γεννέθλια του εγγονού μου, τα έψησα λίγο περισσότερο λόγω του άτιμου φούρνου φυσικού αερίου που έχω και μου έγιναν λίγο ..μελαμψά και το κυριώτερο; ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ!
Αλτσχάιμερ θα πείτε... κούραση ..κάτι απο απο σαστιμάρα της ημέρας που μας κυνηγούσε..πάντως τώρα μου έμειναν μια σακούλα σουδάκια, λαιμοί και κρέμα στο ψυγείο!! Τα έδωσα το πρωί στα διδυμάκια και σε δυο άλλα στο παραδίπλα διαμέρισμα τουλάχιστον να φαγωθούν.
Υλικά για 25 ΣΟΥ
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει
ελάχιστο αλάτι
150 γρμ βούτυρο
4 κρόκοι αυγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε το νερό σε μια κατσαρόλα βάζοντας μέσα το βούτυρο, μόλις βράσει ρίχνω το αλεύρι χτυπώντας το μίγμα συγχρόνως με το μίξερ χειρός, η ζύμη αποκολάται απο τα τοιχώματα , αφήνω ελαφρά να κρυώσει και προσθέτω ένα ένα τους κρόκους των αυγών που πολλές φορές γίνονται και 5 ανάλογα με το μέγεθος τους.
Μόλις δείτε τη ζύμη οτι αποκολάται απο τα τοιχώματα πάλι με ένα κουταλάκι κάνετε σχήμα σαν αυγουλάκι με το κουτάλι επάνω σε αντικολυτικό χαρτί .
Τα ψήνετε 1 ολόκληρη ώρα χωρίς να ανοίξετε το φούρνο στους 180 βαθμούς μπορεί και περισσότερο,να δείτε το μπαλάκι να γίνεται αλαφρύ στο χέρι σας και άδειο μέσα.


Σε ένα άλλο ταψί κάνω κορδονάκι του δίνω το σχήμα του λαιμού του κύκνου και πατώ την άκρη να μοιάζει με κεφαλάκι.

Όταν ψηθούν κάνω μια κρέμα ζαχαροπλαστικής ή μια κρέμα στιγμής Γιώτη για μιλφέιγ, κόβετε το μπαλάκι οριζοντίως και το επάνω μέρος σε δυο μέρη ώστε να σχηματιστούν δύο φτερά. Γεμίζετε το κάτω μέρος με μια κουταλιά κρέμα.
Τώρα εγώ δεν έβαλα λευκή γιατί μου περίσεψε κρέμα σοκολάτας απο τη τούρτα και έβαλα αυτήν, όμως είναι απείρως πιο όμορφα με λευκή ζαχαροπλαστικής.

Στερεώνω το λαιμουδάκι χώνοντας το μέσα στη κρέμα , βάζω στο τέλος προσεκτικά τα " φτεράκια" στα πλάγια με μια κίνηση σαν να είναι ανοιχτά και προσθέτω λίγη σαντιγί στο κεφαλάκι και στο ένωμα των φτερών. Οταν γίνουν με τα κανόνικά τους χρώματα σε κρέμα γίνονται πανέμορφα και εντυπωσιακά για παιδικά πάρτυ.


Καλή σας επιτυχία !

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Κρασάτη

8 σχόλια
Απο τα τεφτέρια της γιαγιάς μου ξετρύπωσα μια εύκολη συνταγή και είπα να τη κάνω έτσι για να έχω ένα γλυκάκι να κερνώ μιας και ο Δημήτρης μου είναι μέσα και όλοι έρχονται να δουν τι κάνει.

Υλικά:

2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει
2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. λάδι
1/2 φλιτζ. κονιάκ ή σπιτικό λικέρ με κονιάκ
1/2 φλίτζ. κρασί λεύκο γλυκό

Για το σιρόπι:
3 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
χυμό απο 1 πορτοκάλι
καρύδια ψιλοκομ. για το γαρνίρισμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και το βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα.Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, το αφήνουμε μετά να κρυώσει , το κόβουμε και όταν γίνει το σιρόπι το ρίχνουμε ζεστό επάνω του.Το στολίζουμε με καρύδια και το αφήνουμε να κρυώσει για να το σερβίρουμε.Είναι και νηστίσιμο...

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Ψωμί

14 σχόλια
Ψωμάκι έκανα φίλοι μου σήμερα αν και δεν είμαι πολύ καλά. Μάλλον κρύωσα και πάω να κάνω πυρετό.Θα φωνάζει η Αχτίδα που κυκλοφορώ με τη φανέλλα και κρυώνω.

Πανεύκολο το ψωμάκι μου, ένα κύβο μαγιά με ένα φιλτζάνι μεγάλο χλιαρό νερό , λίγο λαδάκι μέσα στη χούφτα μου , αλάτι όσο θέλω και το αφήνω να φουσκώσει η ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα.Μόλις γίνει αυτό το βάζω σε ταψί ή φόρμα, το βράχω με τη παλάμι μου ελαφρά για να κολλήσει το σουσάμι που αρέσει στο κορίτσι μου.Έγινε υπέροχο και κρατήθηκε μαλακό μέσα σε τάπερ. Φιλάξτε το , δεν χρειάζεται μηχάνημα ούτε χτύπημα με μίξερ.Όλο με το χέρι .Το έψησα στους 200 βαθμούς μέχρι που ρόδισε , το έβγαλα και το αναποδογύρισα για να μην υδρώσει στο ταψί.
Είμαι άρρωστος, πεθαίνω, με χάνετε, δεν κατεβαίνει και το τσιγάρο..Αχτίδα μου μένεις χήρα, με χάνεις...

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Γεμιστές μισές πιπεριές δίχρωμες

10 σχόλια


Είπα σήμερα να κάνω ένα εκτός εποχής φαγητό γιατί χθες αγόρασα απο τη Λαική ωραίες πιπεριές χρωματιστέ, κόκκινες κίτρινες και αρκετά μεγάλες. Τις έκοψα λοιπόν στη μέση και τις γέμισα με τα ακόλουθα υλικά:

Γεμιστές μισές πιπεριές δίχρωμες

3 πιπερές αρκετά μεγάλες
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 κονσέρβα μανιτάρια
1/2 πιπεριά κόκκινη κομματάκια
ελάχιστο ρύζι
μαιντανό
δυόσμο
1 φλιτζ. γραβιέρα Νάξου
1/2 φλιτζ. κρασί
1 φλιτζ. ντομάτα τριμμένη σάλτσα

Η γέμιση είναι πολύ περισσότερη μα την έκανα για να κρατήσω λίγη για ..μακαρονάδα βραδυνή που την αγαπάω τόσοοοο!

Σωτάρισα το κρεμμύδι αρκετά με το κιμά και τις πιπεριές, έσβυσα με το κρασί και προσέθεσα τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά. Έβαλα και τη σάλτσα και τα άφησα να δέσουν.Τέλος πρόσθεσα το τυρί και γέμισα με το μίγμα τις πιπεριές, τέλος έβαλα λίγη μπεσαμέλ , όχι πολύ απλά για να κρατηθεί ζουμερή η γέμιση. Τα έψησα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, ήταν πολύ νόστιμα πιστέψτε με.

Το σερβίρισα και με κολοκυθάκια που έβαλα στο φούρνο απλά με λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Κέικ με καραμέλες βουτύρου

6 σχόλια
Έτσι μου ήρθε ξαφνικά η επιθυμία να κάνω ένα κέικ..χωρίς συγκεκριμένη συνταγή..έτσι απλά φτιάχνοντας και παίζοντας με τα υλικά!
Μία απλή συνταγή κέικ που όλοι ξέρετε βρε παιδιά!
Είχα στο ψυγείο περίσευμα σοκολατάκια και καραμέλες βουτύρου.Στο τέλος λοιπόν λίγο πριν το ρίξω στη φόρμα ανακάτεψα με τη σπάτουλα κομμένες καραμέλες βουτύρου στο μίγμα , το έβαλα στη φόρμα και έριξα διάσπαρτα σπασμένα σοκολατάκια, καριοκίτσες και ότι είχε το κουτί! Το έψησα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και όταν το έβγαλα το άλοιψα με μαρμελάδα κυδώνι για την λεπτή αυτή πέτσα που κάνει το κέικ όταν τη βάλω επάνω του στο ζεστό κέικ.

Μετά το στόλισα με ότι είχα, λίγο σύκο γλυκό του Δημήτρη!

Δεν άντεξα και έκοψα ένα κομματάκι για να σας δείξω πως είναι απο μέσα!

Πανέμορφο δεν είναι και πολύ νόστι μο σας διαβεβαιώ!

Και βέβαια ένα πιάτο για τη γειτόνισα με τα δίδυμα δίπλα που τους αρέσουν τα γλυκά μου, τα μυρίζουν και μου λένε:- γιαγιά τι έκανες;

Φτιάξτε το και θα δείτε!

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Λάχανο με χοιρινό.

8 σχόλια
Απο τα αγαπημένα μου φαγητά θα σας δείξω σήμερα φίλοι μου, μόλις το τέλειωσα και η Αχτίδα μου είπε να το κάνω ανάρτηση γιατί το έκανα πολύ νόστιμο αν και εκείνη δεν το πολυ αγαπά.. δεν τα πάει καλά με το λάχανο.

Λάχανο με χοιρινό

χοιρινό ψαχνό 1 κιλό περίπου( δίνω και στις κόρες μου)
1 μικρό λάχανο
1 κρεμμύδι ξερό
κόκκινο πιπέρι
λάδι, αλάτι και λίγο μπούκουβο αν θέλετε

Σωτάρω καλά το χοιρινό ώστε να κρατήσει μέσα του τη νοστιμιά του, προσθέτω και το κρεμμύδι και συνεχίζω βάζοντας και το κόκκινο πιπέρι( γλυκό). Δεν βάζω ποτέ ντομάτα , ούτε καν πελτέ. Βέβαια εγώ προσθέτω πάντα και ένα κυβάκι απο το δικό μου ζωμό μοσχάρι που φτιάχνω με λαχανικά .
Εσείς αν θέλετε βάλτε ένα κύβο μοσχάρι του εμπορίου. Τέλος αφού βράσει αρκετά το κρέας βάζω το λάχανο κόβωντας το με το ..χέρι κομμάτια κομμάτια φύλλο φύλλο! Αυτό είναι ένα μικρό μου μυστικό που κάνει το λάχανο πιο ευπαρουσίαστο.
Καλή μου όρεξη φίλοι μου , πάντως θα κάνω και κάτι άλλο για τους υπόλοιπους γιατί έκανα το κέφι μου και έβαλα και λίγο μπούκουβο που μου αρέσει καυτερό! ( μάλλον θα το τρώω όλη τη βδομάδα το βλέπω!)

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Γεύμα για δύο!!!

12 σχόλια

Το κοριτσάκι μου η Αχτιδούλα μου αδυνάτισε τώρα τελευταία κι εγώ βρε παιδιά αγαπώ τις παχουλές! Είπα λοιπόν να την περιποιηθώ λίγο περισσότερο και της ετοίμασα γεύμα για δύο όμως όπως πάντα έφαγε το 1/8 απο αυτά...
Της έκανα τα αγαπημένα της σουτζουκάκια και βέβαια τι άλλο..μανιτάρια πλευρίτους που τα λατρεύει. Της έβαλα για σαλάτα σπανάκι βραστό και έκανα και μια σάλτσα λεμονιού με ζωμό κρέατος και λεμόνι δεμένη με λίγο κορν φλάουερ.
Ο κιμάς είναι μια ισομερή αναλογία με κιμά μοσχαρίσιο, χοιρινό και ζυγούρι.
Έβαλα κίμυνο, μπαχάρι, κόκκινο και μαύρο πιπέρι , σκόρδο σε σκόνη, φρυγανιά , κρασί, αλάτι . Τα έψησα στη πλάκα τη μαντεμένια που έχω και στο λίπος τους έψησα τα μανιτάρια και πίτες αραβικές!


Βέβαια δεν ξέχασα το κρασάκι.. σπέσιαλ μπουκάλι μιας και είχα κακό σκοπό να την αποπλανήσω. Θα σας έλεγα να έρθετε να φάτε μα .. είναι γεύμα για δύο!
Όμως τελικά αφού τρώει ελάχιστα όπως καταλαβαίνετε πήγαν ταπεράκια στα εγγόνια μας μαζί με ένα κέικ πορτοκαλιού που έκανε η Αχτίδα μου!

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Κέικ με βατόμουρα

18 σχόλια


Άντε , αρκετά φαγητά φάγατε καλέ, ένα γλυκάκι τώρα που λείπει το αγοράκι μου θα σας το κάνω. Είχα που λέτε βατόμουρα που μου τα δώσανε να τα κάνω ποτό, όμως ήτανε αρκετά και είπα να τα κάνω μαρμελάδα .Μετά σκέφτηκα οτι δεν έχει μείνει βάζο με τον Δημήτρη και τις σάλτσες του και τότε μου ήρθε η φαΐνή! Ένα κέικ με βατομουρα θα είναι ότι πρέπει!

Υλικά:
1 βαθύ πιάτο με βατόμουρα (βλ φωτο)
1 βιταμ
4 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
1 φλτ καφέ ποτό βατόμουρο
3/4 του φλιτζ. χυμό πορτοκάλι φρέσκο
1 Φαριν Απ
1 κτγ μπέικιν
λίγη μαρμελάδα δαμάσκυνο για το γυάλισμα

Χτύπησα το βούτυρο πολύ καλα με τη ζάχαρη ( έχω το σούπερ μίξερ, καλά να είναι το αγόρι μου)πρόσθεσα ένα ένα τα αυγά, και αφού τα χτύπησα καλά όλα μαζί άρχισα να προσθέτω εναλλάξ το αλεύρι και το χυμό με το λικέρ που είχα φτιάξει. Τέλος αφού έβγαλα το κάδο έριξα γρήγορα τα βατόμουρα που τα είχα αλευρώσει ελαφρά με λίγο νεσεστέ ( μπορούσα και αλεύρι).
Το έψησα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ακριβώς, δοκίμασα με ένα μεταλικό καλαμάκι που έχω το αν ψήθηκε καλά και μετά έκλεισα το φούρνο. Το ξεφορμάρισα και το πέρασα με λίγο λικέρ βατόμουρο με ένα πινελάκι ελαφρά και μετά λίγο απο τη μαρμελάδα απο δαμάσκυνα που μου έφτιαξε ο Δημήτης και που μου αρέσει γιατί ελαφρά ξυνίζει .


Γενικά όπως καταλάβατε δεν αγαπώ τα πολύ πολύ γλυκά πράγματα και τα γλυκά μου σπάνια είναι υπερβολικά γλυκα εκτός απο μερικά που δεν γίνονται διαφορετικά.
Αυτό το μηνα πρόκειται να γιορτάσουμε τα γεννέθλια του εγγονού μου στις 21 και θα του κάνω όλα το μπουφέ του πρώτα ο Θεός. Οπότε θα κάνω σίγουρα και τα κυκνάκια που σας υποσχέθηκα απο ..πέρσι και είναι πανέμορφα για παιδικό πάρτυ!