Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Καβούρια βραστά

7 σχόλια
Πολλά πράγματα απο αυτά τα θαλασσινά για να μη πω τα περισσότερα τα έμαθα εδώ στην Ελλάδα απο την Αχτίδα μου είναι αλήθεια .Όμως κι εγώ τα αγάπησα πολύ και τα κάνω συχνά. Δεν τολμώ να σας βάλω και τα..τηγανιτά μπαρμπουνάκια που έκανα..έτσι ...για το ουζάκι βρε παιδί μου!
Φρέσκα καβούρια είχε σήμερα η Λαική μας ,ολοζώντανα και λόγω ...διαίτης τα έκανα βραστά .Βέβαια στο ζουμί τους μπορούσε να γίνει και ένα υπέροχο πιλάφι..μα..δεν με άφησε...έβρασε μπρόκολο για συμπλήρωμα!

Τα καβούρια τα καθαρίζεις καλά αφού τα βράσεις και κρατάς τα κεντρικά κομμάτια που είναι γεμάτα σάρκα. Πασαλίβεσαι βέβαια μα αξίζει το κόπο και νομίζεις οτι τρως ενώ στη πραγματικότητα ....ψίχουλα τρώς, αλλά..νόστιμα ψίχουλα!
Είχε και ωραίες καραβίδες που τις ονειρευόμουνα πιλάφι με καυτερή πιπεριά και ντοματούλα ...μα ...είπαμε...δίαιτα!


Ουζάκι φίλοι μου και μια σαλάτα μαρουλάκι ήταν ότι έπρεπε ( δεν τα μπορώ τα μπρόκολα) .

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Διαίτα

6 σχόλια
Το ...ψαράκι παχαίνει; δεν παχαίνει ....Έτσι έφαγα ελαφρά για σήμερα βρε παιδιά!

Ε! και λίγο γαβράκι για το ουζάκι!

Α! απαραίτητη η σαλάτα είπε η Αχτίδα οτι πρέπει να τη τρώω!

Δεν πάει να κάνει μπάνιο η δίαιτα.....

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με κιμά.

23 σχόλια



Σήμερα φίλοι μου στη βόλτα μας με την Αχτίδα μου στη Μηχανιώνα κάποια κυρία πουλούσε ανθούς.Τους είδα και θυμήθηκα τη φίλη μας την Ιουλία στη Κρήτη που έφιαχνε τους ωραιώτερους που έχω φάει. Αγόρασα λοιπόν 6 ματσάκια ( τα 3 μόνον 1 ευρώ) και βιάστηκα να γυρίσουμε πίσω για να τα μαγειρέψω για αύριο βέβαια.
Οι δυό μας στη κουζίνα λοιπόν, η Αχτίδα μου με βοήθησε με το να τους καθαρίσει και να μου τους ετοιμάσει μέχρις εγώ να ψιλοκόψω τα υπόλοιπα υλικά και να ζυμώσω τη γέμιση γιατί ήθελα κάτι δικό μου , διαφορετικό απο της Ιουλίας γιατί η μίμηση θα ήταν φρικτή σίγουρα.

Τα ματσάκια όπως τα αγόρασα.

Η Αχτίδα μου τους καθάρισε.

Τους έβαλε τον ένα μέσα στον άλλο όπως της έδειξε η Ιουλία. Τα υλικά τωρα για τη γέμιση.

Υλικά:
1/2 κιλό κιμά ανάμικτο
1/2 ματσάκι μαιντανό
δυόσμο φρέσκο απο τη γλάστρα μου
5 φρέσκα κρεμμυδάκια πάλι απο τις γλάστρες μου
1 μικρό φλιτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι στο ρεντέ
ζωμό κρέατος δικό μου βέβαια


Γέμισε λοιπόν τους ανθούς το κοριτσάκι μου ( κουράστηκε) και τους έστρωσε ωραία τον ένα δίπλα στον άλλο .
Έβαλα απο επάνω ένα πιάτο για να μην μου χαλάσουν και έριξα το ζωμό κρέατος διελυμένο μέσα σε νερό , πρόσθεσα το λάδι και το έβαλα σε μέτρια φωτιά ( έχουμε κουζίνα αερίου) .

Νάτο το πιατάκι μου, τον τσίμπησα το μεζέ μου όσο κιαν φώναζε η Αχτίδα. Πάντως την έπιασε το μάτι μου να ..κλέβει έναν μέσα απο τη κατσαρόλα!
Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Κολοκυθόπιτα με τραχανά

9 σχόλια

Είναι μια ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή συνταγή που την κάνω κάθε τέτοιο καιρό που τα κολοκυθάκια ξεκινούν άφθονα .Μεταξύ μας είναι και λίγο πίτα της τεμπέλας αφού δεν ανοίγεις φύλλο. Όσο για τα υλικά; φίλοι μου κάθε φορά την κάνω με διαφορετικό τρόπο γιατί βάζω ότι υλικά έχω απο αυτά που ταιριάζουν

Κολοκυθόπιτα:
Υλικά:
3 κολοκύθια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 φλιτζ. τραχανά
αλεύρι που φουσκώνει όσο πάρει
1 φλιτζ. κασέρια τριμμένα
1 φέτα τυρί τριμμένο με το χέρι
άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο φρέσκο
μαιντανό ψιλοκομμένο
5 αυγά
πιπέρι
λίγο γάλα όσο νομίζεται οτι χρειάζεται ώστε η ζύμη να φουσκώσει το τραχανά.
Αν τα κασέρια δεν είναι αλμυρά βάλτε και αλάτι , εγώ πάντως έβαλα γραβιέρα, γκούντα και κεφαλοτύρι που είχα.
Τρίβω τα κολοκυθάκια και τα μαραίνω μαζί με όλα τα ψιλικομμένα χορταρικά στα μικροκύμματα.Προσθέτω τα αυγά, τα κασέρια και το γάλα και βάζω το τραχανά και το αλέυρι λίγο λίγο όσο το ζητά.Χύνω το υλικό αυτό μέσα σε ταψί και ...στο φούρνο!
Το ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει και την κόβετε. Τρώγεται καλύτερα κρύα φίλες μου και κρατιέται μαλακή. Την δοκίμασα και με αλεύρι καλαμποκιού .
Είναι μια συνταγή που σηκώνει πολλές δοκιμές , αλλαγές προσθήκες και ...φαντασία.

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

14 σχόλια
Την έκανα για τα γεννέθλια των κοριτσιών μου και την ονόμασα "ΑΝΟΙΞΗ"

Υλικά:

Παντεσπάνι:
3 μεγάλα αυγά
1/2 φιτζ. ζάχαρη
3/4 αλεύρι κοσκινισμένο
μπέικιν
βανίλια
2 κτσ γάλα χλιαρό

Σάτσα φράουλας:
1 κιλό φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
1/ φλιτζ. νερό
1 βανίλια
2 φλιτζ ζάχαρη ( δεν μου αρέσει γλυκιά )
1 μεγαλη κουτ. σούπας κορν φλάουερ για δέσιμο

Για στόλισμα :
2 φυτικές κρέμες με 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη και 2 βανίλιες
1 φακελάκι ζελέ φράουλα

και....φαντασία !

Το παντεσπάνι το κόβω στα 3 και αφού το βρέξω ελαφρά με γάλα, λικέρ φράουλα και σιρόπι ελάχιστο , απλώνω επάνω του εναλάξ σαντιγί και σάλτσα φράουλας. Το στόλισμα είναι φαντασία.

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Μελιντζάνες με σουτζουκάκια

7 σχόλια
Την έχω κάνει αυτή τη συνταγή πολλές φορές με πολλούς τρόπους, με κρέας , με κιμά, με λουκάνικο και τώρα με σουτζουκάκια. Εδω στην εικόνα είναι πριν ψυθεί γιατί όταν ψήθηκε ...δεν το προλάβαμε να το φωτογραφίσουμε..το έφαγαν!!!

Υλικά :
Για σουτζουκάκια:
κιμά ( εγώ μεταχειρίζομαι κιμά απο 3 ειδών κρέατα για αυτά)
1 κρεμμύδι στο ρεντέ
λίγο σκόρδο τριμμένο( ανάλογα πόσο το θέλετε)
μπαχάρι
κίμμινο
κρασί μπρούσικο ( ανάλογα με τη ποσότητα το κιμά)
1 αυγό
λίγη φρυγανιά τριμμένη

Ψήνω τα σουτζουκάκια στη πλάκα, αν βαριέστε μπορείτε να τα τηγανίσετε μα θα πέσει πολύ λάδι. Έχετε κόψει μελιντζάνες και τις έχετε τηγανίσει και μετά σε αποροφυτικό χαρτί για τα λάδια.Τυλίγω με τη μελιντζάνα το μισό συνήθως σουτζουκάκι, το συγκρατώ με μια οδοντογλυφίδα αφού πρώτα έχω βάλει ένα μικρό κομματάκι απο φέτα κασεριού. Τα τοποθετώ το ένα δίπλα στο άλλο, έχω ένα ποτήρι ζωμό κρέατος που το ρίχνω στο ταψάκι και στο φούρνο.Γίνεται γρήγορα και είναι πολύ νόστιμο!