Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μακαρόνια στο φούρνο με κοτόπουλο

10 σχόλια



Σας εγκατέλειψα ... το ξέρω μαζί και τις κατσαρόλες και το φούρνο μου.Όχι οτι δεν τρώγαμε μα .. όλα γρήγορα και χωρίς ...φωτογραφίες απο την Αχτίδα μου. Είναι και η ζέστη , η όλη κατάσταση στο σπίτι, όλοι δίαιτα έκαμναν να πάρει η ευχή!
Σαν αρχή λοιπόν κάτι που αγαπώ με ..μακαρόνια τι άλλο.

ΥΛΙΚΑ:
κοτόπουλο
μανιτάρια πόρτε μπέλο
πιπεριές πράσινες
ντομάτα φρέσκια
1/2 Φιλαδέλφεια
λίγη καυτερή πιπεριά
2 μελιντζάνες κομμένες κυβάκια
1 φλιτζ. κασέρι Σοχού Προίκα

Σας το έχω πει.. ανοίγω το ψυγείο και μαγειρεύω με ότι βρω μπροστά μου!
Έβρασα το κοτόπουλο που το είχα ξεκοκαλιάσει και το είχα κόψει σε κυβάκια. Στο τέλος αφού έγινε και έμεινε με λίγο ζουμί πρόσθεσα 2 ντομάτες τριμμένες στο ρεντέ , τις πιπεριές κομμένες ροδέλες και τη μελιντζάνα που την είχα τηγανίσει ελαφρά, 2-3 ροδέλες καυτερή πιπεριά και 2 μεγάλα πορτεμπέλο που τα έκοψα λωρίδες.
Εβρασα τα μακαρόνια ( ντρέπομαι να σας το πω μα δεν θυμάμαι πως λέγονται αυτά τα μεγάλα κοφτά, λείπει και η Αχτίδα να τη ρωτήσω...) , τα ανακάτεψα με μισό Φιλαδέλφεια και έριξα μέσα στη κατσαρόλα τη μισή σάλτσα που έκανα. Τα άπλωσα στο ταψί και έριξα απο επάνω την υπόλοιπη σάλτσα και 1 φλιτζ. κασέρι ΣοχούΠροίκα τριμμένο.
Το έψησα στο φούρνο και ..νοστιμιά φίλοι μου.


Εύκολο σχετικά φαγητό και ...τρελλαίνομαι για μακαρόνια!

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Κολοκυθόπιτα αλμυρή Μακεδονίτικη

14 σχόλια


Μια που περίμενα τη κόρη μου είπα να κάνω την αγαπημένη της πίτα.
Όσοι κατάγονται απο τη Μακεδονία και περισσότερο Έδεσσα , Νάουσα, Φλώρινα θα ξέρουν αυτή τη πίτα που έχει την ...ιδιορυθμία να είναι πολύ καυτερή οπότε απευθύνεται σε ειδικά γούστα.Πάντως ακόμα και ο εγγονός μου την τρώει!!!


Μισή κολοκύθα κόκκινη φίλοι μου που την καθαρίζω εξωτερικά  και την κόβω σε κομματάκια .




Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με το νερό που έχουν επάνω τους καθώς τα πλένω ! Προσθέτω τριμμένα στο ρεντέ  3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά και προσθέτω 1 κουτάλα λάδι και αλάτι . Βέβαια ...μπόλικο μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο τόσο όσο το θέλετε γιατί καθώς θα μαγειρεύετε θα το δοκιμάζετε....
Μόλις δείτε οτι μαλάκωσαν τα κομμάτια της κολοκύθας τα πολτοποιείτε με το εργαλείο που έχετε για το πουρέ πατάτας. Ότι ζουμί έχει μέσα στη κατσαρόλα θα το "πιεί" μια χούφτα ρύζι καρολίνα που θα ρίξετε μέσα και θα το αφήσετε να πάρει βράση.
Το αφήνουμε να κρυώσει και κάνουμε το ζυμάρι για τα φύλλα που είναι απλό με αλεύρι , λίγο λάδι, λίγο ξύδι και νερό χλιαρό. Ανοίγουμε μικρά φύλλα γιατί θα την κάνουμε σαν ..σαραγλί τυλιχτή!




Ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα και απλώνουμε επάνω το μίγμα που φτιάξαμε.




Το τυλίγουμε...






Έβαλα και ταψί μιας χρήσεως για να μη ..πλένω ( αν και έβγαλα δύο απο αυτά) , το ένα για τη κόρη! Λαδώνω απο επάνω τα φύλλα πριν τη βάλω στο φούθρνο.



Το έβαλα στους 200 βαθμ. μέχρι να ψηθεί καλά. Μη ξεχνάτε οτι είναι πίτα που τρώγεται κρύα και ...νηστίσιμη.