Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Αλμυρό κέικ

2 σχόλια


Θέλησα να κάνω κάτι για το γείτονα μου στο κτήμα που έχει πρόβλημα με το σάκχαρο του και αποφεύγει τα γλυκά. Βλέπετε εγώ κάνω συνέχεια γλυκιές λιχουδιές στη γυναίκα του και μου παραπονιέται. 
Αύριο λοιπόν που θα πήγαινα στο κτήμα μας και θα έφερα στη γυναίκα του πάλι κάτι γλυκό όπως η κρέμα ασουρέ που έφτιαξα με καρύδια και ξηρά φρούτα σκέφτηκα ότι θα ήταν αδικία να μη τον θυμηθώ. Ένα κέικ αλμυρό για τις ώρες του καφέ θα ήταν ότι πρέπει ή για τις ώρες της..λιγούρας αν μάλιστα το συνοδέψει με μία φετούλα από το τουρσί ντολμά του άνδρα μου.
Τα υλικά μου ήταν απλά..όσα βρήκα στο ψυγείο και τα ταίριαξα..

ΥΛΙΚΑ:
 1 Φάριν Απ
3 αυγά
1 Μπέγκιν
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
3/4 στο κεσεδάκι νερό ζεστό με διαλυμένο ένα κύβο λαχανικών
1 καρότο τριμμένο
1 κεσεδάκι τριμμένο τυρί φέτα
1 κεσεδάκι καπνιστό ζαμπόν σε κύβους
1 κεσεδάκι γραβιέρα Νάξου
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτύπησα πρώτα τα αυγά στο μίξερ, προσέθεσα το λάδι και έβαλα σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν και συγχρόνως το γιαούρτι και το ζωμό λαχανικών. Αφού τα χτύπησα σταμάτησα το μίξερ και έβαλα  το τριμμένο καρότο και τα υλικά τα υπόλοιπα ανακατεύοντας τα καλά στο μείγμα με ένα κουτάλι μεγάλο. Βουτύρωσα τη φόρμα και την αλεύρωσα και έριξα μέσα το μείγμα .Ο φούρνος προθερμασμένος στους 175 βαθμούς και το έψησα για 1 ώρα ακριβώς.


Το δοκιμάσαμε για..καλό και για κακό..και ήταν υπέροχο σε γεύση και μάλιστα ο Δημήτρης μου το συμπλήρωσε στο σερβίρισμα με μία φετούλα από το τουρσί ντολμά που έφτιαξε.
Δοκιμάστε το φίλες μου ήταν εύκολο και νόστιμο και επιδέχεται πολλές αλλαγές στα υλικά του.
Αχτιδένια φιλάκια.