Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Κέικ καρότου

6 σχόλια


Έχω πολύ καιρό να..φανώ σε αυτό το μπλοκ και βρήκα ευκαιρία να το κάνω όταν φτιάχνοντας αυτό το κέικ μου άρεσε τόσο πολύ που θέλησα να σας το δείξω.
Ένα ιδιαίτερο κέικ που έχει ένθερμους υποστηρικτές όπως..εγώ. Μου αρέσει αυτή η ιδιαίτερη και πλούσια γεύση του γιατί εγώ το φτιάχνω λίγο πιο..πλούσιο θα έλεγα όπως το αγαπάει ο άνδρας μου.

ΥΛΙΚΑ:

6 καρότα μέτρια προς μεγάλα 
1 μήλο πράσινο
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι ΓΟΧ
1 κούπα ηλιέλαιο
4 αυγά
1 κούπα καρύδια τριμμένα κάπως χοντρά
1 κούπα σταφίδες ανάμικτες ( ξανθές -σκούρες)
2 κτγ σόδα μαγειρική
2 κτγ μπέικιν πάουντερ
1 κτσ κανέλα
1/4 κτγ γαρύφαλλο τριμμένο
1/4 κτγ αλάτι
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Έτριψα στο μούλτι τα καρότα, το μήλο και τα καρύδια και πρόσθεσα τις σταφίδες που 1-2  ώρες πριν τις είχα βάλει σε νερό να φουσκώσουν και τα έβαλα όλα μαζί σε ένα μπολ . Εν συνεχεία χτύπησα τη ζάχαρη με το λάδι και τα αυγά με το μίξερ χειρός.
 Σε άλλο μπολ είχα βάλει  όλα τα στέρεα υλικά , αλεύρι, σόδα, μπέικιν, αλάτι, γαρύφαλλο ,κανέλα, βανίλιες. 
Στα χτυπημένα υλικά πρόσθεσα τα τριμμένα υλικά και τέλος πρόσθεσα τα στέρεα ανακατεύοντας τα όλα μαζί καλά με ένα κουτάλι σπάτουλα.
Τα τοποθέτησα σε βουτυρωμένο ταψί ( εγώ μεταχειρίζομαι σπρέυ) και το έψησα στους 180 βαθμούς αέρα για 1 ώρα. 
Θα σας συμβούλευα να προσέξετε το μέγεθος του ταψιού γιατί εγώ έκανα το λάθος να το βάλω σε λιγάκι μικρότερο και μου..χύθηκε ελαφρώς με αποτέλεσμα να καθαρίζω φούρνο μετά!!!!
Ο άνδρας μου το λάτρεψε, το ίδιο και όποιον κέρασα σήμερα. Διατηρείται πάντα μαλακό και υγρό φίλοι μου. Δοκιμάστε το και είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε.
Αχτιδένια φιλάκια!